Biografie

Harry Vos studeerde af als Kreatief Edukatief Werker aan de toenmalige sociale academie ‘de Jelburg’. Na een korte carrière als adviseur en opleider voor sociaal (jeugd)werk heeft hij 20 jaar gewerkt voor hogescholen. Als hogeschooldocent heeft hij zeer veel educatoren opgeleid. Als projectleider en leidinggevende is hij op verschillende niveaus actief geweest in de ontwikkeling van het moderne hoger beroepsonderwijs.

Sinds 2009 werkt hij als zelfstandig consultant binnen kennisintensieve organisaties. Hij begeleidt bij meerdere hogescholen projecten voor curriculumontwikkeling, schoolt personeel en management, begeleidt bij accreditatie, audits en de zorg voor kwaliteit van opleidingen, schrijft advies en beleid op het gebied van onderwijs in relatie tot professionalisering, onderwijs- en toetsontwikkeling, personeelsplannen, jaarplannen en verslagen. In andere kennis-organisaties stimuleert en realiseert hij co-makership.

Hij wisselt het werk als adviseur af met een periode waarin hij als interim de schoolorganisatie versterkt. Hij doet dit met een opdracht (zoals bijvoorbeeld een accreditatie, curriculumontwikkeling of personeelsaangelegenheid).

Hij onderneemt in co-creatie flexibele opleidingstrajecten, geeft advies over duurzame ontwikkeling en is actief in (overheid) netwerken. Ontwikkelt cursorisch onderwijs ten behoeve van zorg voor kwaliteit (scriptie- en afstudeerniveau, professionele onderwijscultuur, leiderschap) in het Hbo, Mbo en het VO. Is maatschappelijk (onbezoldigd) actief als onderwijskundig adviseur: in advies-commissies opleidingen, raden van advies, duurzaamheidsprojecten.

Harry werkt nog steeds met studenten en doet dat met veel plezier; hij is gastdocent Veranderkunde aan de Hogeschool Utrecht en kerndocent Social Work bij de NCOI.